Potpisan ugovor za KAquarium – Karlovac među sedam gradova koji prvi povlače sredstva iz strukturnih fondova, gradnja već ove godine

(KAportal)

Scene 109 

 

Današnjim potpisivanjem ugovora u Ministarstvu regionalnog razvoja projekt karlovačkog akvarija i muzeja o rijekama – KAquarium dobio je definitivnu potvrdu da će biti realiziran i da će, kako je za KAportal nakon potpisivanja rekao gradonačelnik Damir Jelić, najvjerojatnije već ove godine početi gradnja na lokaciji nesuđenog kampa na Korani. Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja je osiguralo milijun kuna za izradu tehničke dokumentacije dok je KAquarium na listi od prvih sedam projekata koji će biti financiran iz strukturnih fondova Europske unije. Koliko to znači za turistički razvoj Karlovca objasnio je gradonačelnik uz napomenu da je gradnja jedinstvenog akvarija u ovom dijelu Europe vrijedna između 20 i 25 milijuna kuna.
 

Nakon projekta pročistača otpadnih voda koji je u Karlovac dobio jedan od najznačajnijih projekata iz ISPA predpristupnog fonda EU, Karlovac sada prednjači i u povlačenju sredstava iz strukturnih fondova.

- Potpisivanjem ovog ugovora idemo do građevinske dozvole i ovo je zadnja stuba do novca iz strukturnih fondova. Treba napomenuti da je od 300 projekta naš ušao među 70 i onda među sedam koji će i biti realizirani, rekao je Jelić ne krijući zadovoljstvo učinjenim.
 

Dodaje da će KAquarium nadopuniti karlovačke brendove – četiri rijeke, četiri ceste i doprinjeti da se turisti u prolazu skinu s autoceste A-1. S novim hotelom s druge strane rijeke i bazenom trebao bi zaokružiti turističku ponudu. KAquarium će otvoriti 12 radnih mjesta dok će od njega, kaže gradonačelnik, mnogi drugi imati koristi.



Vijesti iz medija