Potpisan ugovor o sufinanciranju projekta EmBRACE

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/Hamag-Bicro.JPG
  • Slika

U projektu Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ima ulogu Upravljačkog tijela, dok je HAMAG-BICRO korisnik Fonda projekata male vrijednosti.

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije danas se potpisao ugovor o korištenju sredstava iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2021. - 2027. koji su kroz projekt EmBRACE dodijeljeni HAMAG-BICRO-u.
Cilj ovog projekta je poboljšanje održivog rasta i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, primarno kroz podršku njihovoj digitalnoj transformaciji. Na temelju danas potpisanog ugovora, HAMAG-BICRO će malim i srednjim poduzetnicima ukupno plasirati 8.725.324,36 EUR programskih sredstava kroz najmanje 3 poziva.

„Nastavljamo podržavati razvoj poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa koji jačaju otpornost i prilagodbu poduzeća klimatskim promjenama, s posebnim naglaskom na implementaciju digitalnih tehnologija. Razvoj i konkurentnost malih i srednjih poduzeća ostaje u fokusu naših programa, sve u cilju povećanja radnih mjesta i bolje socio-ekonomske situacije na programskom području“, kazao je ministar Erlić.

Ministar je ugovor uručio predsjedniku Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeranu Vrbanecu i zamjeniku Anti-Janku Bobetku.


 

Pisane vijesti