Podignuta zgrada poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora u Cerniku te slijedi njeno opremanje

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/IMG_8019.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Projekt se sufinancira iz Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.

Ministar Šime Erlić obišao je danas gradilište cerničkog poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora.
Vrijednost ovog projekta je 1,2 milijuna eura, a putem programa Ministarstva za revitalizaciju Slavonije, Baranje i Srijema, sufinancira se s nešto više od 530 tisuća eura.

Ministar je pohvalio važnost ovog projekta za lokalno stanovništvo i gospodarske aktivnosti.
"Putem Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, u realizaciji su 64 projekta vrijedna 25 milijuna eura. Njima se ulaže u poduzetničke zone, inkubatore, društvenu i ostalu javnu infrastrukturu od razvojnog značaja. Jedan od takvih projekata je i inkubator koji smo danas obišli te moram pohvaliti načelnika i njegov tim koji rade na tome da se stvaraju bolji uvjeti za konkurentniju domaću proizvodnju, zapošljavanje i gospodarsku revitalizaciju", kazao je ministar Erlić.

Načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić istaknuo je da je cilj otvaranje novih radnih mjesta na ovom području.
"Trenutno smo na pola puta investicije, zgrada je podignuta i sada nas očekuje opremanje samog inkubatora. Svrha inkubatora je prerada voća i povrća, pakiranje i plasman na tržište. Na taj način pomoći ćemo i onima koji rade na manjim površinama i s manjim količinama, da skupimo sve što imaju i spasimo proizvodnju”, naglasio je načelnik Žakić.
 
Osim Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora, ministar je u pratnji načelnika Žakića te saborskog zastupnika Pere Ćosića i brodsko-posavskog župana Danijela Marušića posjetio Franjevački samostan u Cerniku čija se obnova također dijelom financirala iz programa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.


Pisane vijesti