Počinje gradnja Pelješkog mosta

Slika /slike/Vijesti/Peljeski most -02.08.2018.jpg

Od 30.7.2018. počinje teći rok od 36 mjeseci za realizaciju izgradnje Pelješkog mosta.

Predstavnici naručitelja radova Hrvatskih cesta i izvođača radova China Road and Bridge Corporation (CRBC) potpisali su u ponedjeljak u Stonu zapisnike o primopredaji projektne dokumentacije za izgradnju Pelješkog mosta.

„Mi smo se kao upravljačko tijelo htjeli upoznati s izvođačima projekta. Željeli smo da se svi unutar sustava predstavimo jedni drugima te uspostavimo način komunikacije i praćenja projekta, s obzirom na njegovu važnost i veličinu. To nam iznimno važno. Redovito ćemo pratiti provedbu projekta“, rekla je državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvija Spomenka Đurić.

„Ovo je prvi sastanak koordinacije. Uloga SAFU je partnerski pomoći da se što prije realiziraju svi postupci javne nabave. Hrvatskim cestama isplatili smo 320 milijuna kuna kako bi se osiguralo financiranje“, kazao je ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric.

„Ovim činom kineski izvođač uveden je u samu izgradnju Pelješkog mosta. Dugo smo čekali početak radova, a obavljen je ogroman administrativan posao. Danas i službeno počinje teći rok kineskim izvođačima“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Izvor tekst i foto: dulist.hr

 

Pisane vijesti