Program transnacionalne suradnje Dunav

  • Slika /slike/Vijesti/INTERREG V-B Dunav_27072018-1.jpg
  • Slika

Ugovoreni projekti u sklopu Seed Money Facility poziva

Program transnacionalne suradnje INTERREG V-B Dunav s ukupnim proračunom od 262.989.839 eura, od čega je 202 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, potiče partnerstvo javnih i privatnih institucija iz devet zemalja članica Europske unije: Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i dvije pokrajine iz Njemačke (Baden-Württemberg i Bayern), pet IPA države: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i dvije ENI države Moldavije te četiri pokrajine iz Ukrajine (Chernivetska Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast i Odessa Oblast).

Jedna od izravnih financijskih potpora koje pruža Program transnacionalne suradnje INTERREG V-B Dunav 2014. – 2020. je „Seed Money Facility“ poziv kao podrška Strategiji EU za dunavsku regiju (EUSDR) u postizanju njezinih ciljeva. Ovaj instrument financira pripremu strateških projekata u tematskim područjima EU Strategije za dunavsku regiju (EUSDR).

Dana 18. srpnja 2018. godine Odbor za praćenje Programa transnacionalne suradnje INTERREG V-B Dunav, kojeg čine predstavnici četrnaest zemalja, odobrio je ugovaranje 19 projekta u iznosu od 938.506,51 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, IPA i ENI sredstava. U ugovorenim projektima sudjeluje 9 projektnih partnera iz Republike Hrvatske od čega su u prioritetnom području 2.2. „Poticanje razvoja održivih izvora energije“ dva  projekta sa Vodećim partnerima iz Republike Hrvatske. Više informacija možete pronaći na poveznici: http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/seed-money-facility-call.
 

Pisane vijesti