Odobreni projekti u okviru 2. poziva Programa međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021. - 2027.

Slika /slike/Vijesti/2023/Studeni_prosinac/ASOC/2.jpg

Hrvatski partneri sudjeluju u 10 odobrenih projekata s ukupno 12 ugovora.

U utorak, 12. prosinca održan je sastanak Odbora za praćenje programa međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021. - 2027., na kojem su odobreni projekti u sklopu 2. poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Poziv je imao široki tematski raspon za najveći mogući broj zainteresiranih partnera, što je moguće zbog usredotočenosti Programa na specifičan cilj Interreg-a „Better cooperation governance“. Isti je otvorio korisnicima mogućnost suradnje na svim temama od zajedničke važnosti u skladu sa svojim regionalnim potrebama, unutar okvira definiranog ciljevima politike Europske unije za programsko razdoblje 2021. - 2027. (Pametnija, Zelenija, Povezanija, Socijalnija i Europa bliže građanima te Bolje upravljanje provedbom politika regionalnoga razvoja).

Hrvatski partneri sudjeluju u 10 odobrenih projekata s ukupno 12 ugovora kroz koje su osigurali oko 1,85 milijuna eura Interreg sredstava.


Popis svih odobrenih projekata može se pronaći na poveznici.

Na sastanku Odbora za praćenje po prvi su put sudjelovali predstavnici iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Moldove, Sjeverne Makedonije, Srbije i Ukrajine, koji će uskoro moći sudjelovati u Programu i čiji će projektni partneri moći surađivati zajedno sa zemljama koje su i do sada bile dio Programa (članice EU, Norveška i Švicarska).


Pisane vijesti