Novi ugovori za provedbu lokalnih projekata u Dalmatinskoj zagori

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/1hn.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar Erlić uručio je ugovore načelnicima općina Hrvace, Cista Provo, Zadvarje, Proložac, Runovići, Zmijavci i Lovreć.

Radi se o sredstvima koja će ovom području pomoći u provedbi infrastrukturnih projekata poput izgradnje vodovoda, igrališta i asfaltiranja nerazvrstanih cesta. Ministar je obišao radove na terenu, a ugovori koje je dodijelio ukupno su vrijedni 210 tisuća eura.
 
„Često smo ovdje i pratimo projekte općina koje su kontinuirani korisnici programa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a sada provodimo i novi program revitalizacije Dalmatinske zagore vrijedan 10 milijuna eura kojim financiramo 24 projekta. No vrlo je važno i da nastavimo raditi na pripremi projekata za nove pozive iz EU fondova, budući da nas u 2024. očekuje velik broj natječaja za gradove i općine. Upravo o tome smo danas razgovarali, a ujedno mi je drago da smo dodijelili i nove ugovore za projekte koji će pomoći općinama da ovu godinu financijski privedu kraju“, istaknuo je ministar Erlić.
 
Ministar je također održao sastanak i s gradonačelnikom Benkovca Tomislavom Bulićem. Tom je prilikom Gradu Benkovcu dodijelio ugovor u iznosu od 150 tisuća eura koji će pomoći u zatvaranju financijske konstrukcije za izgradnju vodovoda u Vukšiću, Proviću i Islamu Grčkom, a načelnik Polače primio je ugovor za asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području svoje općine.

Pisane vijesti