Održana sjednica Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoja Grada Vukovara

Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/Sjednica UO.JPG

Na sjednici su usvojene odluke vezane za nove potpore poduzetnicima te prijedlog preraspodjele financijskog plana Fonda za 2023. i projekcije za 2024. i 2025. 

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić izvijestio je članove Upravnog odbora o novim odlukama za tvrtke s područja grada Vukovara kojima se za 2023. godinu dodjeljuje 550 tisuća eura za 39 tvrtki s ukupno 541 zaposlenikom.
 
Također, iz Fonda se izdvajaju sredstva za povrat 50% uplaćenih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje koje uplaćuju poslodavci s područja Vukovara, Iloka, Tovarnika i Lovasa. Tako je u ovoj godini, čiji će iznos uključujući prosinac dodatno porasti, financirano preko 4,6 milijuna eura, što je dosad najveći godišnji iznos ikad izdvojen u tu svrhu.
Dodatno je za ovu stavku usvojen prijedlog kojim se financiranje isplate povrata doprinosa povećava za 1,5 milijuna eura u okviru financijskog plana Fonda za 2023. i projekcije za 2024. i 2025.
 
Ministar Erlić, ujedno predsjednik Upravnog odbora Fonda, naglasio je još jednom kako Grad Vukovar ostaje trajno u fokusu hrvatske Vlade.
„Nakon što smo u četvrtak na Danima regionalnoga razvoja i EU fondova dodijelili 18 milijuna eura iz ITU mehanizma za ulaganja u brojne vukovarske infrastrukturne projekte, jučer smo na sjednici Upravnog odbora Fonda omogućili novih 550 tisuća eura za 39 poduzeća. Kroz ovu je mjeru od 2016. do danas ukupno isplaćeno 5,3 milijuna eura za 318 tvrtki u Vukovaru, uz brojne druge potpore dosad izdvojene za Memorijalnu bolnicu dr. Juraj Njavro, Državni arhiv, gradsku tržnicu, Vodotoranj i niz drugih projekata. Da sve to daje rezultate vidljivo je iz statističkih podataka koji ukazuju na rast broja zaposlenih i rast broja poduzetnika. Gospodarstvo pozitivno reagira na sve naše napore podupiranja revitalizacije poduzetničkog i društvenog života, što direktno utječe na podizanje kvalitete života Vukovaraca“, istaknuo je ministar Erlić.
 

Pisane vijesti

Dokumenti