Objavljen poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini

Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/economic-crisis-european-union-euro-money-banknotes-laptop-with-falling-chart-hologram.jpg

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je danas javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, ukupne vrijednosti 50 milijuna eura.

Za korištenje sredstava mogu se prijaviti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u njihovom većinskom vlasništvu ili suvlasništvu, te ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Radi se o sufinanciranju vlastitog učešća u projektima onih korisnika koji imaju sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za programsko razdoblje 2014. – 2020., Švicarsko-hrvatskog programa suradnje te Financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške u razdoblju 2014. – 2021. 
Poziv je otvoren do 30. travnja 2023., a javiti se mogu prijavitelji koji do dana objave poziva, dakle do 24. ožujka 2023., nemaju odobreno završno izvješće.
 
Više informacija dostupno je na: https://razvoj.gov.hr/pristup-informacijama/javni-pozivi-i-natjecaji/aktualno/1901
 
Ministarstvo je od 2015. godine do sada objavilo 6 poziva za sufinanciranje EU projekata na temelju kojih je sklopljeno 1849 ugovora u vrijednosti od 1,97 milijardi kuna (261,63 milijuna eura).
 

Pisane vijesti