Objavljen 3. poziv na dostavu projektnih prijedloga Programa međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021. - 2027.

Slika /slike/Vijesti/2024/Ožujak/Picture1.png

Vrijednost poziva iznosi oko 130 milijuna eura iz EFRR-a

Program Interreg Europe u okviru cilja europske teritorijalne suradnje pruža podršku međuregionalnoj suradnji svih država Europske unije, Norveškoj, Švicarskoj te 7 država kandidatkinja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Moldavija Sjeverna Makedonija, Srbija, Ukrajina).

U ovom programskom razdoblju kroz Program se sufinanciraju projekti u svrhu jačanja upravljačkih i organizacijskih kapaciteta dionika uključenih u razvoj i provedbu politika regionalnoga razvoja na programskom području.
 
Cilj trećeg poziva u novom programskom razdoblju je ponuditi širok tematski raspon za najveći mogući broj zainteresiranih partnera iz svih dijelova Europe. Usredotočenost programa na specifičan cilj Interrega „Better cooperation governance“ otvara korisnicima mogućnost suradnje na svim temama od zajedničke važnosti u skladu sa svojim regionalnim potrebama, unutar okvira definiranog ciljevima politike EU-a za programsko razdoblje 2021. - 2027. (Pametnija, Zelenija, Povezanija, Socijalnija i Europa bliže građanima, te Bolje upravljanje provedbom politika regionalnoga razvoja). 
 
Za prijavitelje je otvoreno svih 6 tematskih prioriteta, dok vrijednost poziva iznosi oko 130 milijuna eura iz EFRR-a. Poziv je otvoren od 20. ožujka 2024. do 7. lipnja 2024. godine, a ugovaranje i početak provedbe projekata se očekuje u siječnju 2025 godine.
 
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održati će info radionice za potencijalne prijavitelje na ovaj poziv, a datumi i lokacije održavanja biti će naknadno objavljeni na internetskoj stranici Ministarstva.

Pisane vijesti