Dodijeljeni ugovori u Zadarskoj županiji

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/6ff98290-8989-4e0f-8fd4-cf738a28358a.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar Šime Erlić boravio je u Biogradu na Moru i Poličniku gdje je uručio ugovore Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd te Zadarskoj županiji i još 8 općina.

U pratnji zadarskog župana Božidara Longina i ravnatelja biogradske bolnice Mate Kutleše, ministar Šime Erlić obišao je danas Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd i dodijelio ugovor za adaptaciju glavne bolničke zgrade, podruma i garaže gdje će se čuvati bolnički arhiv i medicinska oprema, promjenu stolarije na zgradi fizikalne terapije, te za sanaciju objekta sa spremištem pogonskog goriva.

„Infrastruktura naše zgrade datira iz 50-ih i 60-ih godina te ćemo ovim novcem renovirati dio trošnih prostorija, uključujući instalacije i stolariju. Imamo vrsne kadrove i vrhunski tim, a materijalnim ulaganjima sada radimo velike iskorake prema našem cilju, a to je zdravstveni turizam“, rekao je ravnatelj bolnice Kutleša.

Zadovoljstvo je iskazao i župan Božidar Longin istaknuvši da ovo financiranje znači novu stranicu u povijesti bolnice ispred koje je sjajna budućnost. Zahvalio je ministru Šimi Erliću te naglasio kako je ugovor plod uspješne suradnje s Ministarstvom.

Ministar je čestitao ravnatelju i županu na viziji i načinu na koji vode bolnicu.
„Bolnica ima dugu tradiciju ortopedije, prepoznatljiva je u Hrvatskoj, a ovim ugovorom pomoći ćemo da se infrastruktura unaprijedi i pripremi za veliki projekt vrijedan 324 milijuna eura iz NPOO-a kojim se bolnica okreće prema zdravstvenom turizmu. Ovo je sigurno najbolji put da se kapitalizira potencijal bolnice, unaprijedi kvaliteta usluge, te u punoj snazi iskoriste tradicija i izvrsna lokacija“, rekao je ministar Erlić. 

U Poličniku se ministar sastao s predstavnicima općina Jasenice, Gračac, Poličnik, Ražanac, Škabrnja, Zemunik Donji i Novigrad, te Grada Benkovca.
Iz Programa podrške-brdsko planinskim područjima te Programa podrške regionalnom razvoju dodijeljeni su ugovori ukupne vrijednosti 384 tisuća eura, a ministar je potom obišao neke od razvojnih projekata koji se provode na području općina Poličnik i Zemunika Donjeg.
 

Pisane vijesti