Nastupni posjet NJ. E. Csabe Demcsáka, veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/naslovna HU veleposlanik.JPG
  • Slika

Ministar Šime Erlić primio je danas u nastupni posjet izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj NJ. E. Csabu Demcsáka s kojim je razgovarao o dosadašnjoj i nastavku buduće suradnje.

Veleposlanik je u sklopu predstavljanja ustroja mađarske vlade formirane prošle godine istaknuo nastavak dobrih bilateralnih odnosa.
U sklopu gospodarskih tema, veleposlanik je naveo neka od dosadašnjih ulaganja u Republiku Hrvatsku od strane Mađarske, pri čemu je istaknuta mogućnost daljnje suradnje u sklopu infrastrukturnih projekata, osobito onih koji se tiču povezivosti.
 
Razgovaralo se i o dugogodišnjoj prekograničnoj suradnji u sklopu Interreg-a, financiranoj iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.
S obzirom na to da je u Interreg programu Mađarska - Hrvatska prethodno ugovoreno više od 100 projekata prekogranične suradnje te su sklopljena brojna institucionalna i gospodarska partnerstva, ministar Erlić izrazio je uvjerenje u uspješan nastavak suradnje i kroz Interreg program Mađarska - Hrvatska za razdoblje 2021. - 2027.
 
Ministar i veleposlanik složili su se kako se ulaskom Republike Hrvatske u schengenski prostor i eurozonu očekuje još intenzivnije povezivanje i gospodarska suradnja dviju država. 

Pisane vijesti