Ministrica Tramišak u Osijeku: „Nova zgrada hitnog bolničkog prijema prvi je korak prema izgradnji potpuno novog Kliničkog bolničkog centra Osijek na lokaciji Gacka“

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Studeni/Osijek/156eb7b4-4d6f-47e6-922c-adf411f96b53.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica Tramišak danas je obišla radove na novoj budućoj zgradi Objedinjenog hitnog bolničkog prijema te Dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija Kliničkog bolničkog centra Osijek te posjetila i Medicinski fakultet u Osijeku.

Ministrica Tramišak danas je obišla radove na novoj budućoj zgradi Objedinjenog hitnog bolničkog prijema te Dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija Kliničkog bolničkog centra Osijek te posjetila i Medicinski fakultet u Osijeku.

Nakon obilaska nove zgrade Kliničko bolničkog centra Osijek, ministrica je izvijestila: „Izgradnja nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema najveća je investicija u zdravstvu na području istočne Hrvatske u zadnjih 30 godina, procijenjene vrijednosti 168,6 milijuna kuna, od kojih bespovratna sredstva iz fondova Europske unije iznose 80,9 milijuna kuna“, te dodala kako je uvjerena da će izgradnja spomenutog objekta značajno podići kvalitetu zdravstvene usluge koju pruža KBC Osijek, kako za građane Osijeka i Osječko- baranjske županije, tako i za stanovnike ostalih 4 slavonskih županija.

Ministrica je naglasila kako je ovo samo početak ulaganja u KBC Osijek te dodala: „U pripremi je i izgradnja potpuno nove bolnice za koju je već u visokoj fazi pripreme i studijsko-tehnička dokumentacija vrijedna 35 milijuna kuna kako bismo dobili kvalitetne podatke i imali dobro pripremljenu dokumentaciju za izgradnju potpuno nove bolnice u narednim godinama u gradu Osijeku“, te naglasila kako se počinje realizirati upravo ono što je i obećano, a to su ulaganja u unaprjeđenje zdravstvene skrbi.

Ministrica se osvrnula i na uspjehe Medicinskog fakulteta u Osijeku te istaknula uspostavu potpuno novog studija za studente iz inozemstva na njemačkom jeziku te pozdravila sve daljnje projekte unapređivanja usluge Fakulteta koji školuje kvalitetan kadar, kvalitetne liječnike i zdravstveno osoblje što je osnovni preduvjet kvalitetne zdravstvene skrbi.

Dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku, Ivica Mihaljević, zahvalio je ministrici na dolasku, ponovno istaknuo uspostavu studija na njemačkom jeziku i najavio dodatno pripremu studija farmacije i studija biotehnologije na engleskom jeziku u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom. Dekan je istaknuo problem nastavnih kapaciteta, o kojima je razgovarao s ministricom, gradonačelnikom i zamjenikom župana.

Gradonačelnik Grada Osijeka, Ivan Radić, izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu te najavio ulaganje dodatnih 85 tisuća kuna od strane Grada Osijeka za projekte KBC-a kao i novčanu pomoć odjelu ginekologije koju će predložiti u rebalansu proračuna za 2021. godinu kao jednu od demografskih mjera. Gradonačelnik je istaknuo i činjenicu kako se na području Grada Osijeka trenutno provode ulaganja ukupne vrijednosti milijardu kuna, od čega je veliki iznos sufinanciran sredstvima iz fondova Europske unije kao i Vlade Republike Hrvatske te zaključio kako je Osijek trenutno jedno od najvećih „gradilišta“ u Republici Hrvatskoj.

Zamjenik župana Osječko- baranjske županije, Mato Lukić, istaknuo je kako je tijekom posljednje četiri godine Županija pomagala KBC Osijek  u iznosu preko tri milijuna kuna, a činit će to i dalje za dobrobit svih stanovnika Županija, ali i cijelog Istoka Hrvatske.

Konačno, ravnatelj KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Željko Zubčić, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog izgradnje nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema i zahvalio Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na pomoći kroz cijeli proces od pripreme do realizacije tog projekta te najavio njegov planirani završetak do ožujka 2023. godine. Ravnatelj je također naglasio kako se sada fokusiraju na izradu studije za novi KBC na lokaciji Gacka.

 



Pisane vijesti