Ministrica Tramišak u Našicama

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Srpanj/Našice/2.jpeg
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije danas je u Našicama održala sastanak na poziv gradonačelnika Našica Krešimira Kašube.

Na sastanku se razgovaralo o novoj perspektivi i mogućnostima projekta koji će se realizirati europskim sredstvima.

Ministrica Tramišak kazala je kako je vidljivo da se u Našicama intenzivno radi na realizaciji započetih projekata vezanih za revitalizaciju kulturne baštine Našica.

„Trenutno razgovaramo o nekim novim mogućnostima i projektima. U Republici Hrvatskoj na raspolaganju je oko 24 milijarde eura iz Plana za oporavak i otpornost“, kazala je ministrica Tramišak i dodala kako je novi Operativni program 2021.-2027. poslan Europskoj komisiji 30. lipnja.

„Ove jeseni očekujemo njihovo odobrenje i potpis partnerskog sporazuma. Razdoblje 2014.-2020. još uvijek je u tijeku i vrijedni projekti se još realiziraju. Iz tog razdoblja imamo na raspolaganju 6 milijardi eura“, dodala je ministrica Tramišak.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska ministrice Tramišak.

„Pred Našicama su povijesni trenutci. Preko pola milijarde kuna investicija došlo je na današnji dan u grad. Važno je naglasiti da je oko 80% sredstava došlo iz Europske unije“, izjavljuje gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

O budućnosti projekata u gradu Našice, gradonačelnik Kašuba kazao je: „Ono što je također važno na ovome sastanku su razgovori o novim fondovima Kohezijske politike za razdoblje 2021.-2027. Želimo vidjeti u kojem smjeru ćemo ići te koje projekte ćemo izrađivati. Dosad smo pokazali kako imamo znanje u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.“

Pisane vijesti