Ministrica Tramišak potpisala Suglasnost na sadržaj Programa međuregionalne suradnje Interreg Europa 2021. – 2027.

Slika /slike/Interreg EU naslovnica_26_10_2021.jpg

Nakon dvije godine detaljnih konzultacija s partnerima i raznim dionicima iz država sudionica Programa (27 država članica EU, Norveške i Švicarske), Ministrica Tramišak je u ime Republike Hrvatske potpisala Suglasnost na sadržaj Interreg Programa Interreg Europa 2021. – 2027.

Slijedi odobrenje Programa od strane Europske komisije nakon kojeg će projektnim partnerima postati dostupno 380 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj za financiranje međuregionalnih projekata te platforme za unapređenje javnih politika.
 
Novi Program predstavlja nastavak međuregionalne suradnje u Europi i kroz njega će se sufinancirati projekti u svrhu povećanja institucionalnih kapaciteta javnih tijela te poboljšanja provedbe politika regionalnoga razvoja uključujući programe za Ulaganje u rast i radna mjesta.
 
Usredotočenost programa na specifičan cilj Interreg-a „better cooperation governance“ otvara korisnicima mogućnost suradnje na svim temama od zajedničke važnosti u skladu sa svojim regionalnim potrebama, unutar okvira definiranog ciljevima politike i posebnim ciljevima kohezijske politike EU-a za programsko razdoblje 2021. - 2027.
 
U ovom programskom razdoblju se također očekuje da će Program predstavljati značajan instrument za rješavanje zajedničkih izazova i potreba hrvatskih regija kroz projekte suradnje s europskim partnerima. Program će biti usmjeren na jačanje kapaciteta kroz razmjenu dobrih praksi i testiranje novih, inovativnih pristupa.
 
Također, u pripremi je prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga za koji se očekuje da će biti objavljen u travnju 2022. godine. Detaljne informacije te sva dokumentacija potrebna za prijavu projekta, uključujući programski priručnik i obrazac za prijavu, bit će dostupni u trenutku objave poziva.

U međuvremenu sve informacije vezane uz novi Program i poziv možete pronaći na programskim stranicama, a u planu je i održavanje nacionalnih Info radionica.

Pisane vijesti