Ministrica Tramišak posjetila Sisačko-moslavačku županiju

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Listopad/SMŽ/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sisačko-moslavačku županiju i Grad Glinu posjetila je ministrica Tramišak gdje je sa županom Ivanom Celjakom i gradonačelnikom Gline Ivanom Jankovićem razgovarala o mogućnostima kandidiranja novih projekata iz fondova Europske unije te o razvojnom potencijalu Grada Gline.

U ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije finalizira se program za demografsku revitalizaciju cijele Sisačko-moslavačke županije. Kako bi se na terenu uvjerila koji su prioriteti, ministrica Nataša Tramišak najprije je jučer posjetila Sisak gdje je razgovarala s županom Ivanom Celjakom, a potom je u njegovoj pratnji posjetila Glinu, gdje su u gradskoj vijećnici razgovarali s gradonačelnikom Gline i njegovim najbližim suradnicima.

Tema razgovora bile su mogućnosti za kandidiranje novih projekata iz fondova EU naglasila je ministrica Tramišak.

-Vrlo je važno da i lokalna razina dobije kvalitetne informacije kako bi na vrijeme mogli pripremiti svoje projekte i biti spremni kada počne natječaj, poručuje ministrica.

Koji su najbitniji prioriteti za Grad Glinu gradonačelnik Janković je naglasio:

-Razgovarali smo o razvojnom potencijalu Grada Gline, odnosno o mjerama koje su pred nama u idućem programskom razdoblju, ali prvenstveno o potrebama grada Gline, kazao je Janković.

-Smatram da uz obnovu koja je prioritet, da se Grad mora dati u planiranje razvoja i podizanje gospodarstva jer sama obnova zidova bez gospodarske ekonomije neće polučit rezultate, kazao je gradonačelnik Gline.

-Bez gospodarskog razvoja ovdje nema života, stoga prvenstveno moramo razvijati poslovno industrijske zone i prometnu infrastrukturu koje bi poduzetnicima osigurale što bolje uvijete za njihovog razvoj, a samim time i grada Gline zaključio je gradonačelnik Janković.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković izrazili su zadovoljstvo održanim sastancima. Ministrica Tramišak zahvalila je na susretljivosti i informacijama koje su razmijenjene tijekom sastanka.



 

Pisane vijesti