Ministar Erlić u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/dc67eb7b-d44c-4291-8cc4-4e06fb79a6d1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Vinkovcima je ministar gradonačelniku Bosančiću uručio sporazum za provedbu ITU mehanizma te u Županji sudjelovao na konferenciji "EU fondovi - nove prilike 2021. - 2027."

Urbanoj aglomeraciji Vinkovci dodijeljeno je 22 milijuna eura za provedbu projekata iz ITU mehanizma za razdoblje 2021. - 2027., a obuhvaća područje gradova Vinkovci i Otok te općina Nijemci, Privlaka, Stari Jankovci, Vođinci, Stari Mikanovci, Ivankovo, Nuštar, Andrijaševci i Jarmina.
Današnjim sporazumom za provedbu planiranih projekata, odnosno jačanje svojih kapaciteta, Vinkovci su dobili tehničku pomoć u iznosu od 400 tisuća eura bespovratnih sredstava.

Ministar Šime Erlić naglasio je kako Ministarstvo kroz različite mehanizme kontinuirano pruža podršku gradovima i općinama u realizaciji njihovih projekata, a mjerama Vlade poseban fokus stavljen je na Slavoniju, Baranju i Srijem.
"Drago mi je što smo danas u gradu koji je i dosad dobro koristio sredstva EU fondova. Preko 150 milijuna eura realizirano je kroz različite projekte koji su uistinu promijenili Vinkovce, ali i cijelu Vukovarsko-srijemsku županiju. Vidimo pozitivne efekte svih ulaganja, kao i onoga što će tek doći i što će ovaj kraj učiniti još boljim. Jedan od ključnih doprinosa rastu i razvoju urbanog područja Vinkovaca, pozitivna promjena i transformacija koja se očekuje u sljedećem razdoblju, svakako je ITU mehanizam. Današnji sporazum vrijedan 400 tisuća eura bitan je za tehničku pomoć, odnosno pomaže jačanju kapaciteta koji su ključni za provedbu 22 milijuna eura dodijeljenih za provedbu ITU mehanizma. Efekt ulaganja vidjet će se u godinama koje su pred nama, a vjerujem da će donijeti još puno lijepih priča", kazao je ministar Erlić.

Gradonačelnik Bosančić zahvalio je ministru na podršci.
"Novac iz današnjeg sporazuma poslužit će kako bismo naš ITU proveli na najbolji mogući način. Pomoći će da se educiraju svi koji rade na projektima, da svi radimo u zajedništvu i osiguramo poziciju s koje možemo globalno razmišljati, da zajednički učimo kroz projekte i našim sugrađanima donesemo bolji i kvalitetniji život", poručio je gradonačelnik Bosančić.

S gradonačelnikom se složio i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je kazao kako je riječ o projektima koji će itekako unaprijediti život u zajednici.

Na konferenciji u Županji "EU fondovi - nove prilike 2021. - 2027." predstavljeni su nadolazeći natječaji i pozivi te nove mogućnosti financiranja razvojnih projekata. Bilo je riječi o industrijskoj tranziciji, ulaganju u gospodarstvo i poljoprivredu, promociji projekata, urbanom razvoju, mogućnostima sufinanciranja projekata te iskustvima dosadašnjeg korištenja sredstava iz EU fondova.

 



Pisane vijesti