Ministar Grčić u Karlovcu: "Znanje i iskustvo dat će dobre rezultate"

Trend portal / Vanda Antunović


KARLOVAC - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na čelu s ministrom Brankom Grčićem, a u suradnji s programom UNDP-a u Hrvatskoj započelo je s provedbom projekta "Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova Europske unije: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Republike Hrvatske". Projekt je vrijedan 3.480.000,00 kuna, a provodi se na području triju županija: Karlovačke, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke, a predstavljen je danas u Uredu župana Karlovačke županije Ivana Vučića. Ministarstvo snosi 67 posto ukupne vrijednosti projekta, odnosno 2.320.000,00 kuna, a UNDP preostalih 33 posto, odnosno 1.160.000,00 kuna. Predviđeno vrijeme trajanja projekta je petnaest mjeseci, od kolovoza 2013. do studenoga 2014. godine.
 

- U korištenju EU novca važno je imati projekte koji su usmjereni na rast i razvoj, poboljšanje socio-ekonomskih uvjeta u sektorima koji su prepoznati kao strateški na razini države i EU-a te koji doprinose ispunjenju nacionalnih razvojnih ciljeva, ali i ciljeva strategije Europa 2020, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić. Dodao je kako će znanje, iskustvo i praksa dati dobre rezultate.
 

Predstavnica Programa UNDP-a Louisa Vinton kazala je kako se u potpunosti oslanjaju na hrvatsku stručnost, te da njezin tim nije tim "specijalaca" koji nameće svoje ideje zanemarujući druge.
 

EU fondovi pružaju hrvatskoj velike šanse da nadoknadi regionalne razlike u razvitku, a Karlovačka županija zajedno s razvojnom agencijom Karla s time ima i dobra iskustva, naglasio je karlovački župan Ivan Vučić. Zbog uključenosti u ovaj program u ime Ličko senjske županije zahvalio se župan Milan Kolić.
 

 



Vijesti iz medija