Informativna radionica o strukturnim i investicijskim fondovima Europske unije 14. siječnja u Karlovcu

Slika /arhiva/SLIKE/PRESS-ZID-predvorje-mrrfeu_smanjeno.jpg

Nakon što su u prosincu 2013. održane informativne radionice u Sisku i Gospiću,  Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziraju u utorak, 14. siječnja 2014. u Karlovcu u prostorijama HGK -Županijske komore Karlovac s početkom u 9 sati  informativnu radionicu pod nazivom „Strukturni i investicijski fondovi EU-a kao mehanizam cjelovitog razvoja u hrvatskim općinama, gradovima i županijama – izazov do kraja desetljeća“.
 

Cilj radionice je informirati sudionike iz javnog, privatnog i civilnog sektora o konkretnim mogućnostima financiranja iz fondova EU koje će biti na raspolaganju u programskom razdoblju od 2014.-2020.; o partnerskom projektu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i UNDP-a, njegovim ciljevima i očekivanim rezultatima; te o potrebnim pripremnim aktivnostima.
 

Radionice su dio projekta „Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova EU-a: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Hrvatske“ (tzv. „Lovci na projekte“) kojeg Ministarstvo provodi u suradnji s UNDP-om.

Projektom su pokrivene tri županije: Ličko-senjska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka. Očekivani rezultati projekta  su: katalog projektnih ideja za projekte koji bi se mogli financirati iz strukturnih i investicijskih fondova Europske unije (ESI fondovi), metodologija  i standardizirani obrasci za prikupljanje projektnih ideja, te poboljšani  kapaciteti uključenih strana iz javnog i privatnog sektora na lokalnoj i regionalnoj razini za identificiranje, razvitak i provedbu projektnih prijedloga uz korištenje fondova Europske unije.
 

 



Pisane vijesti