Grčić: odluka Ustavnog suda povoljna za gospodarstvo

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić ocijenio je danas da bi odluka Ustavnog suda u slučaju Dalekovod mogla pomoći okretanju nepovoljnih gospodarskih kretanja.

"To je velik doprinos tome da do kraja ove i u idućoj godini preokrenemo trendove", rekao je Grčić na današnjoj konferenciji za novinare o korištenju sredstava iz fondova EU-a, zamoljen da komentira jučerašnje rješenje Ustavnog suda kojim je ukinuto rješenje zagrebačkog Trgovačkog suda o obustavi predstečajne nagodbe za Dalekovod radi ocjene ustavnosti nekih odredbi zakona o predstečajnoj nagodbi te naložen nastavak postupka.

Grčić drži da će rješenje Ustavnog suda povoljno djelovati na gospodarstvo jer će omogućiti nastavak pokušaja spašavanja poduzeća putem predstečajnih nagodbi. To je, po njegovu mišljenju, posebno važno za velika poduzeća koja u maloj ekonomiji, kakva je hrvatska, imaju značajnu ulogu.

Upitan kakav učinak na regionalni razvoj očekuje od ukidanja neporeznih nameta o čemu piše današnji dnevni tisak, rekao je da Vlada ukidanjem tih nameta ispunjava ono što je obećala.

Trenutno svi Vladini resori istražuju koji nameti se mogu smanjiti ili ukinuti, kazao je Grčić koji se nada da će Vlada potpunu sliku o tome imati do kraja godine.


(Hina)

 


Vijesti iz medija