Donesena Odluka o izmjeni Odluke o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2022.

Slika /slike/Službene fotografije za web_VladaRH/mljet_otoci.jpg

Na temelju Programa razvoja otoka u 2022. godini od 14. siječnja 2022. i provedenog Javnog poziva, te Odluke o odabiru projekata u 2022. godini, za financiranje je odabrano 56 projekata za koje je Ministarstvo sklopilo s odabranim Korisnicima (obalno-otočne županije, gradovi i općine) ugovore. 

U provedbi ugovorenih projekata prema Programu stjecajem objektivnih okolnosti, uslijed poremećaja tržišta rada, povećanja nabavnih cijena građevinskih materijala i goriva, pojedini projekti su otkazani ili su odrađeni u manjoj mjeri od planiranog, stoga su ostvarene  uštede od 2.877.693,13 kuna.
 
Stručne službe Ministarstva utvrdile su projekte koji su odabrani Odlukom o odabiru projekata, u kojima obzirom na strukturu radova, nije bilo moguće reducirati obim zahvata, a Korisnici su u zahtjevima dostavili očitovanja da nisu u mogućnosti sami osigurati dostatna sredstava za završetak radova pa im je potrebno dodatno financiranje maksimalno do iznosa i udjela apliciranog na Javni poziv, a koji (dodatni iznos) bi im omogućio pravovremeni završetak radova i stavljanje objekata u funkciju, a u slučaju fazne gradnje, završetak za ovu godinu predviđene faze izvođenja projekata kako je određeno Programom.
 
U skladu s navedenim Povjerenstvo za odabir projekata predložilo je Izmjenu Prijedloga dodijeljenih sredstava za prvotno odabrane projekte na temelju Odluke o odabiru projekata,  a Ministarstvo smatra opravdanim raspodijeliti nastale uštede u iznosu 2.877.693,13 kuna odabranim Korisnicima slijedom čega je donesena Odluke o izmjeni Odluke o odabiru, vodeći računa o stupnju završenosti projekata i ravnomjernoj regionalnoj rasprostranjenosti.
 

Pisane vijesti