Program transnacionalne suradnje Interreg MEDITERAN 2014. -2020. - treći poziv na dostavu projektnih prijedloga

Program transnacionalne suradnje Interreg MEDITERAN 2014.-2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga. Detaljne uvjete i rokove za 3. poziv na dostavu projektnih prijedloga možete pronaći na programskoj web stranici: https://interreg-med.eu/news-events/news/detail/actualites/get-ready-third-call-opening-on-30th-october/. Kako bi izradili kvalitetne projektne prijedloge, neophodno je pročitati Program suradnje i relevantne programske dokumente koje možete preuzeti na navedenoj poveznici, te napominjemo da je u sklopu ovog poziva dozvoljen samo jedan tip projekata, a to su više modularni projekti (M2+M3), koji se odnose na testiranje i kapitalizaciju.

Poziv se provodi u dvije prioritetne osi, odnosno tri specifična cilja (Inovacije-pod tema Plavi rast, Održivi obalni i pomorski turizam, Upravljanje i umrežavanje zaštićenih područja), a za projekt je potrebno osigurati minimalno pet (5) projektnih partnera iz barem pet (5) zemalja programskog područja. Ukupna financijska alokacija EU sredstava za 3. poziv iznosi 30 milijuna eura ERDF i 2 milijuna eura IPA sredstava.
 
Projektni prijedlozi moraju biti dostavljeni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Interreg MED programa, SYNERGIE CTE do 31.01.2019. (12.00 sati, srednjoeuropsko vrijeme). Svi potencijalni prijavitelji se pozivaju da pažljivo pročitaju pripadajući Programski priručnik i Vodič za SYNERGIE CTE, kako bi lakše izradili projektni prijedlog kroz alat za praćenje.

Sam poziv provoditi će se u dva koraka, od 30.10.2018. do 31.01.2019. zaprimati će se pred prijave, te nakon odabira pred prijava uslijediti predaje potpune projektne prijave od 02.05.2019. do 27.06.2019. Kalendar predaje potpune projektne prijave može biti podložan promjenama.

Također je moguće kontaktirati predstavnike nacionalnih kontaktnih točaka (kontakt podaci se mogu naći na sljedećoj poveznici: https://interreg-med.eu/about-us/national-information/) i Zajedničkog tajništva (https://interreg-med.eu/special-pages/contact/).
  
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije će krajem studenog 2018. godine održati info dan za potencijalne prijavitelje na ovaj poziv. Točan datum će biti naknadno objavljen na web stranicama Ministarstva .