Program transnacionalne suradnje Interreg MEDITERAN 2014. -2020. - drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga

Slika /slike/Vijesti/Info dan.jpg

Program transnacionalne suradnje Interreg MEDITERAN 2014. -2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru drugoga poziva na dostavu modularnih projektnih prijedloga. 

Detaljne uvjete i rokove za 2. poziv na dostavu modularnih projektnih prijedloga možete pronaći na programskoj web stranici: http://interreg-med.eu/en/2nd-call-for-modular-projects-is-open/. Kako bi izradili kvalitetne projektne prijedloge, neophodno je pročitati Program suradnje i sve relevantne programske dokumente koje možete preuzeti na sljedećoj poveznici: http://interreg-med.eu/en/open-calls/.
 
Projektni prijedlozi moraju biti dostavljeni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Interreg MED programa, SYNERGIE CTE. Svi potencijalni prijavitelji se pozivaju da pažljivo pročitaju pripadajući Programski priručnik – Vodič za SYNERGIE CTE (ovisno o vrsti projekta Vodič za modularne projekte ili Vodič za Integrirane projekte), kako bi lakše izradili projektni prijedlog kroz alat za praćenje.
Rokovi za dostavu projektnih prijedloga kao i prateće dokumentacije su sljedeći:
 
  • Prijavni obrazac mora biti poslan i potvrđen na SYNERGIE CTE do 31. ožujka 2017., u podne - 12.00h (GMT +1)
  • Učitavanje obaveznih priloga na SYNERGIE CTE mora biti završeno do 14. travnja 2017., u podne - 12.00h (GMT +1).

Također je moguće kontaktirati predstavnike nacionalnih kontaktnih točaka (kontakt podaci se mogu naći na sljedećoj poveznici: http://interreg-med.eu/en/national-information/) i Zajedničkog tajništva (info@INTERREG-med.eu / programme_med@regionpaca.com).
  
Do 2020. godine državama sudionicama bit će na raspolaganju 265 milijuna eura (ERDF+IPA) za transnacionalnu suradnju s ciljem jačanja kapaciteta za pametan i održiv rast, poticanja ekonomije s niskom razinom ugljika, razvoja energetske učinkovitosti, zaštite i promicanja prirodnih i kulturnih resursa mediteranskog područja te razvoja multilateralnih institucionalnih okvira kako bi se zajedničkim rješenjima odgovorilo na zajedničke izazove.

Info dan Drugoga poziva Programa transnacionalne suradnje Interreg Mediterranean održan je 2. veljače 2017. u Hotelu International.