Poticanje otočnog gospodarstva

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ove godine nastavlja s provođenjem mjere dodjele potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima koja se provodi u skladu s Javnim pozivom za dodjelu potpora male vrijednosti u 2018. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta koji se objavljuje u dnevnom tisku „Slobodna Dalmacija“ i „Novi List“ te na službenim stranicama Ministarstva www.razvoj.gov.hr.

Potpora se dodjeljuje temeljem članka 26. Zakona o otocima (Narodne novine, broj 34/99, 32/02 33/06) i Uredbe o uvjetima, kriterijima, visini i načinu ostvarivanja prava dodjele državne potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta (Narodne novine, broj 77/06 i 66/07).  
Dodjela potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima ima za cilj pomoći poslodavcima u smanjenju troškova poslovanja, a time i stvoriti uvjete za očuvanje postojećih radnih mjesta,  omogućavanje lakšeg zapošljavanja novih djelatnika, unapređenje poslovanja i razvoj otočnog gospodarstva.

Korisnici državne potpore su otočni poslodavci sa sjedištem na otocima koji svoju djelatnost obavljaju na otocima.
 
Javni poziv otvoren je do 31. listopada 2018.