INTERREG EUROPE – objava trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga i poziv na nacionalni info dan

Program međuregionalne suradnje INTERREG EUROPE 2014. -2020. poziva javne i privatne organizacije na dostavu prijava u okviru trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Detaljne uvjete i rokove za 3. poziv na dostavu prijedloga možete pronaći u Priručniku za prijavu (“Application Manual”) uključenom u Paket za prijavitelje (“Application Pack”). Paket za prijavitelje predstavlja integralni dio ove objave poziva i može se preuzeti s programske mrežne stranice http://www.interregeurope.eu/projects/apply-for-funding/.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga će biti otvoren od 01. ožujka 2017. godine, a Obrazac za prijavu kao i pripadajuće dokumente mora se dostaviti najkasnije do 30. lipnja 2017. godine prijenosom dokumenata na web stranicu programa (https://www.iolf.eu/Account/Login?ReturnUrl=%2f).

Program međuregionalne suradnje INTERREG EUROPE 2014.-2020. promiče razmjenu iskustava o tematskim ciljevima među partnerima diljem Europske unije.

Program identificira i širi dobru praksu s ciljem njezinog prijenosa prvenstveno na Operativne programe u okviru ulaganja za rast i radna mjesta, ali i na programe u okviru europske teritorijalne suradnje. U teritorijalnom smislu obuhvaća cijeli teritorij Europske unije, Norvešku i Švicarsku, te je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Do 2020. godine državama sudionicama će na raspolaganju biti 359 milijuna eura za međuregionalnu suradnju s ciljem istraživanja i inovacija, konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, ekonomije s niskom razinom ugljika te okolišne i resursne učinkovitosti.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa, poziva vas na sudjelovanje na nacionalnom info danu koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 3. poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Radionica će se održati 08. ožujka 2017. godine s početkom u 10.00h u Kongresnom centru FORUM Zagreb (Radnička cesta 50), a detaljan raspored možete pogledati OVDJE. Pojedina predavanja bit će održana na engleskom jeziku.

Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti putem: https://goo.gl/iPZmfZ.  

Napomena: 
Ograničen broj individualnih konzultacija za projektne ideje održat će se tijekom ovog događaja. Sudionici koji žele konzultacije trebaju se prijaviti/registrirati na mrežnoj stranici Interreg Europe https://goo.gl/YYbJZw i https://goo.gl/tBNRVO. Zatim moraju objaviti kratak opis projektne ideje, dodati detaljnije informacije za Zajedničko tajništvo i zatražiti povratnu informaciju. Konzultacije će se održati tek nakon odobrenja od strane Zajedničkog tajništva. Prije slanja projektne ideje, sudionici mogu provjeriti istu kroz alat samovrednovanja dostupan na: http://www.interregeurope.eu/self-assessment/.