ZATVOREN 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Interreg VI-A IPA Programa Hrvatska - Srbija 2021.-2027.

Slika /slike/Vijesti/2023/Rujan   Listopad/HRRS zatvoren Poziv_492023.png

Upravljačko tijelo i Zajedničko tajništvo obavještavaju sve potencijalne prijavitelje da je 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga zatvoren danas u 15:00 sati.

Prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga bio je otvoren od 12. svibnja do 04. rujna 2023. godine, a EU iznos dodijeljen za 1. poziv bio je 17.400.751,50 EUR.

Poziv je bio usmjeren na sva četiri prioriteta i pet specifičnih ciljeva Programa. Potencijalni prijavitelji bili su pozvani dostaviti prekogranične projektne prijedloge i aktivno doprinijeti gospodarskom rastu Programskog područja.

Upravljačko tijelo i Zajedničko tajništvo u suradnji s nacionalnim tijelima organizirali su informativne dane kako bi pružili detaljne informacije i praktične savjete za pripremu i podnošenje prijava u okviru 1. Poziva. Uz približno 260 sudionika, uspješno su održane 4 informativne sesije o 1. Pozivu na dostavu projektnih prijedloga u Novom Sadu, Slavonskom Brodu, Subotici te Osijeku od 1. do 7. lipnja 2023. godine.

Osim informativnih dana, od 26. do 27. srpnja, održane su i 4 online sesije Pitanja i odgovori, isključivo namijenjene potencijalnim Vodećim partnerima čiji su projektni prijedlozi bili na naprednoj razini pripreme i potrebna im je bila konačna pomoć oko dizajna ili proračuna projekta.

Upravljačko tijelo i Zajedničko tajništvo zahvaljuju svim prijaviteljima na predaji svojih projektnih prijedloga.

Pisane vijesti