Započeli radovi na projektu javne turističke infrastrukture u Općini Veliki Grđevac

  • Slika /slike/Vijesti/Vlak_kreacije_23_7_2015_Venko_Curlin.JPG
  • Slika
  • Slika

Projekt „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“ jedan je od 15 odobrenih od 144 prijavljena u sklopu 4. poziva Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu kojeg je provelo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Riječ je o vrijednom projektu koji će doprinijeti kvaliteti života u ovom kraju, te razvoju i unapređenju javne turističke infrastrukture, istaknuo je danas Venko Ćurlin, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na  svečanosti početka radova u Općini Veliki Grđevac na projektu vrijednom 19 milijuna kuna od kojih se 15,5 milijuna sufinancira kroz Operativni program „Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj ovog projekta je razviti selektivne oblike turizma te time doprinijeti ujednačenom regionalnom razvoju i gospodarskoj konkurentnosti Općine Veliki Grđevac, Bjelovarsko-bilogorske županije i cijele regije. U tu svrhu, planirana je rekonstrukcija, dogradnja i prenamjena postojeće sportsko-rekreacijske građevine i bazena, te izgradnja novih bazena, igrališta, pristupne ceste, parkirališta i solarne elektrane.

Trajanje projekta u Velikom Grđevcu je 22 mjeseca, do kraja rujna 2016.

Podsjetimo, 15 ugovora koje je uručio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić u sklopu 4. poziva Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu, odnose se na projekte vrijedne 376 milijuna kuna . Bespovratna sredstva iznose 356,7 milijuna kuna od čega će iz Europskog fonda za regionalni razvoj biti isplaćeno preko 291 milijuna kuna, iz državnog proračuna 65,5 milijuna kuna dok je doprinos korisnika 19,2 milijuna kuna.

Pisane vijesti