Zamjenik ministra Jakša Puljiz sudjelovao na 2. godišnjem forumu za Dunavsku regiju

Slika /arhiva/SLIKE/Dunavska regija - Jaksa Puljiz 29.10.2013..JPG

Zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a  Jakša Puljiz sudjelovao je 29. listopada 2013. na sastanku ministara regionalnog razvoja u okviru 2. godišnjeg foruma Strategije EU za Dunavsku regiju u Bukureštu. Osim ministara regionalnog razvoja, na sastanku su sudjelovao i povjerenik Hahn te brojni predstavnici Europske Komisije. Zamjenik Puljiz informirao je sudionike o  dosadašnjim naporima koje je poduzelo Ministarstvo u procesu usklađivanja Akcijskog plana Strategije i programskih dokumenata za buduće financijsko razdoblje 2014.-2020. Također, istaknuo je i dobru suradnju između Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kao Nacionalne kontakt točke za Strategiju i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kao tijela zaduženog za programiranje i provedbu instrumenta kohezijske politike.
 

Na sastanku je usvojena i zajednička izjava u kojoj ministri naglašavaju da su politička podrška i koordinirani napori, osobito vezani uz proces programiranja za korištenje EU fondova, i dalje potrebni kako bi Strategija za Dunavsku regiju nastavila pokazivati dodanu vrijednost.
 

Strategija EU za Dunavsku regiju formalno je usvojena na Europskom vijeću 24. lipnja 2011. godine te predstavlja integrirani okvir za države i regije u procesu rješavanja pitanja za koje je potreban transnacionalni strateški pristup, projekti i umrežavanje. Također, Strategija omogućava bolju suradnju i poboljšanje učinkovitosti politika na EU, nacionalnoj i lokalnoj razini, koristeći postojeće politike i programe i stvarajući sinergiju između njih.


 

 


Pisane vijesti