Za izgradnju studentskog smještaja u Rijeci više od 178 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Slika /slike/Vijesti/tolusic_rijeka_3.jpg

Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 178.629.017,85 kn za projekt ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci – 1. faza (TRIS)''

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održano Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 178.629.017,85 kn za projekt ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci – 1. faza (TRIS)'', prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijava ''Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju'', u okviru Operativnog programa ''Konkurentnost i kohezija''.
 
Potpisnici ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin.
 
Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i počasni gosti: prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko, ministar znanosti obrazovanja i sporta izv. prof. dr. sc. Predrag Šustar, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gradonačelnik Grada Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel i zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić, kao i suradnici iz Vlade, ministarstava i sa Sveučilišta.
 
Projekt obuhvaća izgradnju triju paviljona za smještaj studenata ukupnog kapaciteta 754 kreveta kao i gradnju prateće infrastrukture. Vrijednost same izgradnje objekata iznosi je 117.795.545,09 kn s PDV-om. Ukupni iznos svih troškova iznosi 178.629.017,85 kn s PDV-om, što osim izgradnje uključuje i opremanje paviljona, gradnju prateće infrastrukture, projektantski i stručni nadzor nad izvođenjem radova i druge izravne i neizravne troškovi, a financirat će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
  
„Zadovoljstvo mi je što će se ovim projektom udvostručiti smještajni kapaciteti za studente u Rijeci, a posebno što će se olakšati studiranje studentima u nepovoljnom položaju“, izjavio je ovom prigodom Tomislav Tolušić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
 
Natječaj „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije usmjeren je prvenstveno na podršku javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje smještajnih kapaciteta za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju. Radi se o ograničenom pozivu na dostavu projektnih prijedloga. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog natječaja je 934 milijuna kuna, a kako je otvoren do 30.6.2020. godine, proces se nastavlja i uskoro se očekuje potpisivanje novih ugovora za ostala visoka učilišta.

Pisane vijesti