Vlada Republike Hrvatske donijela uredbu kojom će se otvoriti nekoliko tisuća novih radnih mjesta

Slika /slike/Vijesti/Prijedlog uredbe_11_1_2018.jpg

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojen je Prijedlog uredbe o dopuni Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Ova Uredba omogućava zapošljavanje osoba koje će raditi na realizaciji EU projekata na određeno vrijeme duže od 12 mjeseci, odnosno za vrijeme trajanja projekta, a čije plaće će se financirati iz fondova ili programa Europske unije.

Zapošljavat će se osobe koje će raditi na realizaciji EU projekata poput komunalnih sanacija, brizi o starijima i nemoćnima, brizi za djecu u dječjim vrtićima kako biste mogli raditi dvokratno, te sličnim projektima za kojima postoji potreba na određenom području.

Ovom odlukom omogućit će se bolja realizacija projekata koji se u cijelosti financiraju iz fondova Europske unije.

Jedan od projekata koji će se u potpunosti realizirati zahvaljujući Uredbi je i projekt „Zaželi- program zapošljavanja žena“ ukupne vrijednosti preko 400 milijuna kuna koji će omogućiti zapošljavanje oko 4000 žena. Zaposlene žene radit će na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama.

Troškovi rada kao i provedbe projekata financirani su iz fondova ili programa Europske unije i ova odluka ne opterećuje državni proračun.

Zahvaljujući ovoj odluci, Vlada Republike Hrvatske omogućila je otvaranje novih radnih mjesta za vrijeme provedbe i realizacije svih europskih projekata. 

Pisane vijesti