Više od 90 sudionika na četiri radionice o održivom urbanom razvoju u Hrvatskoj

Slika /arhiva/SLIKE/Radionice urbani razvoj 2014.JPG

Više od 90 sudionika sudjelovalo je na radionicioma koje su se pod nazivom  „Održivi urbani razvoj u Hrvatskoj u okviru kohezijske politike Europske unije 2014. – 2020.“, održale u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Sudionici održanih radionica, koje su završna faza projekta „Potpora jačanju regionalne i teritorijalne dimenzije u programskim dokumentima za EU fondove 2014.-2020.“, bili su predstavnici najvećih hrvatskih gradova, njihovi ključni partneri, regionalni koordinatori Osječko-baranjske, Karlovačke, Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske te Splitsko-dalmatinske županije i Grada Zagreba, kao i ostali stručnjaci te predstavnici državnih tijela.

Kroz interaktivni pristup, nakon uvodnih informacijama o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima (ESI) u financijskom razdoblju 2014.-2020., sudionici radionica upoznali su se i s informacijama o sadržaju programskih dokumenata za korištenje ESI fondova koji se pripremaju u Republici Hrvatskoj, s osobitim naglaskom na aktivnosti vezane za održivi urbani razvoj, primjerima integriranih aktivnosti provedenih u drugim europskim gradovima te načelima strateškog planiranja, prioritizacije i integracije ulaganja.
 

U okviru radionice bilo je riječi o strateškom planiranju utemeljenom na prepoznavanju strateških prioriteta i izazova te identifikaciji projektnih ideja koje se uklapaju u prioritete i odgovaraju na prepoznate izazove. Sudionici radionica pokazali su velik interes za sudjelovanje na sličnim događanjima u budućnosti.
 

Projekt „Potpora jačanju regionalne i teritorijalne dimenzije u programskim dokumentima za EU fondove 2014.-2020.“ završit će seminarom koji će se, za predstavnike većih gradova, regionalne koordinatore te predstavnike državnih tijela, održati 13. lipnja 2014. godine u Zagrebu.
 



Pisane vijesti