Održana svečanost zatvaranja projekta “Uspostava integriranog informacijskog sustava za upravljanje Kohezijskim i strukturnim fondovima“

Slika /arhiva/SLIKE/MIS_3_6_2014_3.jpg
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo financija  i Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj organizirali su u utorak, 3. lipnja 2014. svečanost zatvaranja projekta “Uspostava integriranog informacijskog sustava za upravljanje Kohezijskim i strukturnim fondovima (MIS)” koji je financiran iz EU IPA 2008. Programa za Hrvatsku. 

 Cilj ovog projekta, vrijednog 948.950 eura, bio je pridonijeti učinkovitoj provedbi i upravljanju sredstvima EU kohezijske politike u Hrvatskoj, u skladu sa zahtjevima Europske unije. Svrha ovog projekta bila je uspostavljanje Integriranog informacijskog sustava za upravljanje Kohezijskim fondom i strukturnim fondovima usklađenog s zahtjevima kohezijske politike EU, a s ciljem pružanja potpore svim strukturama uključenim u upravljanje Strukturnim i Kohezijskim fondovima EU, kao i u prikupljanju podataka i njihovom i održavanju kako bi se omogućio učinkovit nadzor i upravljanje nad tim podacima. Korisnici projekta su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Ministarstvo financija Republike Hrvatske.

Postignuti rezultati projekta su:
 
• Analiza i pregled postojeće hardver i IT infrastrukture prethodnog IPA MIS sustava
• Dizajn i implementacija novog SF MIS sustava
• Održani treninzi za sve skupine korisnika (uključujući krajnje korisnike SF MIS sustava i administratore)
• Nadogradnja SF MIS sustava, uključujući implementaciju svih zahtjeva za promjenama zaprimljenim od strane korisnika i sukladno preporukama revizora.
 
Aktivnosti vezane uz poslovnu analizu provedenu tijekom projekta omogućile se uspostavljenje bliske veze između provedbenog okvira i isporučenog SF MIS sustava, a kao rezultat toga razvijeni SF MIS sustav detaljno prati poslovne procese institucija, što je činilo treninge i što čini svakodnevni rad korisnika iznimno jednostavnim.

Skup prikupljenih podataka i način na koji se podaci pohranjuju omogućuje korištenje stalno rastuće količine podataka do krajnjih mjera. SF MIS sustav daje čvrste temelje za buduća proširenja sustava.

Na početku svečanosti, sudionicima skupa obratila se Helga Bubanović Devčić, pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova EU, te Norbert Takács, voditelj tima, ključni stručnjak u tvrtki Teched Savjetodavne usluge d.o.o.


Galerija:
 


Pisane vijesti