U Vukovarsko-srijemskoj županiji realizacija projekata u iznosu većem od milijardu kuna

  • Slika /slike/Vijesti/VSZUP_020316_Tolusic_1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić u radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

U sklopu "Regionalnih dana EU fondova“, Ministar Tolušić se danas, 2. ožujka 2016. godine, tijekom svog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji susreo sa županom Božom Galićem, gradonačelnicima, načelnicima, predstavnicima razvojnih agencija te predstavnicima HGK ŽK Vukovar i HOK Područne komore VSŽ. Uz ministra, u radnom posjetu bili su i zamjenica ministra Sonja Bošnjak te pomoćnik ministra Dragan Jelić. Glavna tema razgovora na sastanku bili su projekti koji jesu ili će tek biti kandidirani prema fondovima Europske unije te koji mogu doprinijeti razvoju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a time i Vukovarsko-srijemske županije.

"Vukovarsko-srijemska županija među najboljima je u Hrvatskoj kada je riječ o pripremi i provedbi projekata koji se financiraju iz EU fondova i u njoj već danas može započeti realizacija projekata u iznosu većem od milijardu kuna", izjavio je u Vukovaru ministar Tolušić.

Nakon radnog sastanka, ministar je posjetio više EU projekata u županiji krenuvši od Vukovara gdje je posjetio projekt „BIC poduzetnički inkubator“, koji bi ovoga mjeseca trebao primiti prve korisnike te projekt „Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture grada Vukovara“. U Lovasu je posjetio tamošnju poslovnu zonu, a u Vinkovcima tvrtku PIK Vinkovci, koja je povukla EU sredstva za projekt ulaganja u opremanje objekata za preradu voća, povrća, maslina, aromatičnog, začinskog i ljekovitog bilja i gljiva. Radni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji ministar Tolušić završit će u Drenovcima, gdje će s općinskim čelnicima razgovarati o projektu izgradnje "Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora Drenovci".

Ovaj radni posjet samo je jedan u nizu, budući da ministar namjerava održavati ovakve sastanke i u ostalim županijama Republike Hrvatske.

Pisane vijesti