U Šibeniku potpisan prvi ugovor u okviru EU natječaja za obnovu kulturne baštine

Slika /slike/Vijesti/Sibenik_01.08.16.png

U ponedjeljak 1. kolovoza 2016., na tvrđavi Barone u Šibeniku, održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivan“, ukupne vrijednosti 50.014.742,95 kuna, od čega će 42.512.531,51 kuna biti sufinancirano EU sredstvima.

Radi se o potpisivanju prvog ugovora u okviru EU natječaja „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“.
 
Svečanom potpisivanju prisustvovali su Tomislav Tolušić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU i Nikola Grubić, predsjednik Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac.
 
Ministar Tolušić pohvalio je Grad Šibenik i njegove partnere s kojima uspješno priprema i provodi EU projekte. „Ovo je veliki uspjeh za Grad Šibenik i cijelu županiju jer sv. Ivan je treća tvrđava u Šibeniku koja će biti obnovljena EU sredstvima. Osim što se obnavlja vrijedna kulturna baština, ovakav projekt imat će veliki utjecaj na turistički i gospodarski razvoj Grada i okolice“, izjavio je ministar Tolušić.
 
Nakon potpisivanja ministar Tolušić, župan Pauk i gradonačelnik Burić susreli su se sa šibenskim biskupom mons. Tomislavom Rogićem kako bi razgovarali o još jednom projektu iz kulturne baštine u kojem je glavni korisnik Šibenska biskupija. Radi se o projektu Integrirani program „Civitas Sacra“ – unaprjeđenje turističke ponude Šibenika temeljene na valorizaciji kulturne baštine katedrale sv. Jakova i palače Galbiani, čija ukupna vrijednost iznosi 36.380.859,92 kuna.
 
Zajedno s predstavnicima Županije, Grada i Šibenske biskupije ministar Tolušić je obišao katedralu sv. Jakova i palaču Galbiani, koje će uskoro biti uređene i modernizirane uz pomoć EU sredstava, a sve s ciljem jačeg pozicioniranja šibenske gradske jezgre kao prepoznatljive turističke destinacije.

Pisane vijesti