Na području Sisačko-moslavačke županije projekti iz zdravstva, infrastrukture i kulture spremni za povlačenje sredstava iz EU fondova

Slika /slike/Vijesti/Tolusic_Sisak_020816.png

Sisak, 2. kolovoza 2016. godine – U sjedištu Sisačko-moslavačke županije održan je radni sastanak na kojem se razgovaralo o mogućnostima koje nude EU fondovi, kao i o projektima koji će biti financirani bespovratnim sredstvima iz Europske unije. Sastanku su nazočili ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević, gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić-Baniček i predstavnici jedinica lokalne samouprave s područja Županije.
 

Poseban naglasak tijekom sastanka stavljen je na projekt Info-centar industrijske baštine-Holandska kuća u vrijednosti od 26 milijuna kuna te na projekte u zdravstvu kroz koje će se osigurati 70 milijuna kuna za Opću bolnicu ''Dr. Ivo Pedišić" Sisak i oko 12,5 milijuna kuna za obnovu domova zdravlja u Sisačko-moslavačkoj županiji.
 
„Drago mi je što je Sisačko-moslavačka županija spremna za povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova, a to se najbolje vidi po projektima o kojima smo danas razgovarali. Radi se o velikim iznosima, pogotovo za Grad Petrinju gdje je planirana rekonstrukcija i izgradnja sustava vodoopskrbe i odvodnje u vrijednosti oko 400 milijuna kuna“, izjavio je ministar Tolušić.
 
Nakon sastanka ministar Tolušić i župan Žinić, zajedno sa svojim suradnicima, zaputili su se prema Poduzetničkom inkubatoru u Sisku gdje su posjetili tri uspješne tvrtke Applied Ceramics, Kulinarski institut Kul-In i sam Poduzetnički inkubator PISAK.
 
Posjet Sisačkoj-moslavačkoj županiji započeo je na romskom groblju Uštica gdje je ministar Tomislav Tolušić, kao izaslanik Vlade Republike Hrvatske, sudjelovao u obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve Holokausta. Prije polaganja vijenca ministar je naglasio kako se takav zločin i tragedija ne smiju nikada zaboraviti i pozvao sve da daju svoj doprinos za čvršću integraciju Roma u društvo.

Pisane vijesti