U okviru hrvatskog predsjedanja Strategijom EU za jadransku i jonsku regiju održava se međunarodna konferencija „Strong Women For A Stronger Adriatic-Ionian Region“

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Lipanj/Strong woman_5_7_2023.jpg
  • Slika
  • Slika

U Zagrebu se 4. i 5. srpnja 2023. održava međunarodna konferencija „Strong Women For A Stronger Adriatic-Ionian Region“.

Radi se o događaju koji se održava u sklopu hrvatskog predsjedanja Strategijom Europske unije za jadransku i jonsku regiju koji okuplja široki spektar govornica i govornika iz područja gospodarstva, ruralnoga poduzetništva, robotike i STEM-a, koji svi skupa jadransko i jonsku regiju čine jačom.
 
Na otvaranju konferencije sudjelovala je državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Zrinka Raguž te je istaknula važnost prepoznavanja osnaživanja uloge žena u razvoju i prosperitetu jadranske i jonske regije.
 
Naglasila je da je Hrvatska na tom polju učinila puno, što je prepoznao i UN, kada je prije nekoliko dana Hrvatsku smjestio na 12. mjesto među 193 zemlje svijeta po ostvarenju ciljeva održivog razvoja od kojih je jedan i ravnopravnost spolova.
 
Tijekom dva dana na Konferenciji sudjeluje 25 govornika i preko 150 sudionika.

Pisane vijesti