U Biogradu na Moru održane "Nove prilike"

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/b1fc4d8e-8a52-45fd-9726-1fc53f3031c8.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Informativnom događanju nazočili su ministar Šime Erlić, zadarski župan Božidar Longin te gradonačelnik Biograda n/M Ivan Knez.

Uvodna obraćanja održali su ministar, župan i gradonačelnik, nakon čega su uslijedile prezentacije i panel-rasprave o nadolazećim natječajima, mogućnostima i prilikama koji su na raspolaganju iz novog programskog razdoblja 2021. - 2027.

„Za financiranje EU fondovima ključno je imati pravovremene informacije kako bi se potencijalni prijavitelji mogli kvalitetno pripremiti za natječaje. Zato obilazimo sve krajeve Hrvatske, upravo da damo sve potrebne i aktualne informacije, posebno kako bi se razvojne agencije, gradovi, općine i druge institucije koje lokalno djeluju mogli dobro pripremiti za novi ciklus ulaganja koji nam slijedi iz EU fondova“, kazao je ministar Erlić.
Ministar je dodao i kako su Fondovi i njihovo pametno korištenje bili ključna poluga razvoja Hrvatske u zadnjih 10 godina otkako smo članica Europske unije, a danas smo drugi u Europskoj uniji po rastu BDP-a.

Župan Božidar Longin kazao je da su i Zadarska županija i Biograd na Moru već pokazali da znaju pripremiti dobre projekte i povući EU sredstva za njihovo financiranje.
„Pisanje projekata, prijava i provedba projekata vještine su koje smo odavno savladali. Naša je županija veliko gradilište i ponosimo se projektima vrijednima više od 600 milijuna eura - od dječjih vrtića, vodno-komunalne infrastrukture, obnove kulturnih objekata, izgradnje poduzetničkih centara, od kojih je jedan ovdje u Biogradu, i brojnih drugih. Za naredni period pripremljen je niz novih projekata s fokusom na korištenju zelene energije te nastavak izgradnje moderne cestovne, lučke i željezničke infrastrukture“, poručio je župan Longin.

Biogradski gradonačelnik Ivan Knez naglasio je da za Biograd EU fondovi predstavljaju instrument za ulaganja, razvoj, prosperitet i nova radna mjesta, što u konačnici daje viziju sigurnije i uspješnije budućnosti.
„Možemo se pohvaliti nizom uspješnih projekata realiziranih novcem EU-a, a od predstojećih projekata za Biograd je ključan projekt aglomeracije Biograda, Pakoštana, Svetog Filipa i Jakova i Pašmana. Vrtić i sortirnicu već gradimo, a od budućih projekata koje pripremamo treba istaknuti program organiziranog stanovanja za djecu s posebnim potrebama koji bi pokrivao područje Biograda, Benkovca i Obrovca“, kazao je gradonačelnik Knez.

Ministar Šime Erlić isti je dan obišao i projekte na otoku Pašmanu, dosad realizirane ili planirane u sklopu Programa razvoja otoka.
 

Pisane vijesti