Tematski događaj visoke razine pod nazivom: „Better Governance for Smarter and more Resilient Tourism in the MED”, 23. ožujka 2022. godine u Zagrebu

Slika /slike/Interreg Mediterranean_Panoramed.jpg

Tematski događaj visoke razine je međunarodni događaj u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao voditelja Radnoga paketa 5: „Obalni i pomorski turizam“ u okviru projekta PANORAMED i Regije Toskana kao suvoditelja, a održat će se 23. ožujka u Zagrebu u hibridnom formatu.

Ključni ciljevi Tematskog događaja jesu: podržati zajedničke pristupe politikama i strateško planiranje u turizmu na transnacionalnoj razini, poboljšati strukturirani dijalog i komplementarnost s drugim relevantnim dionicima na Mediteranu te definirati praktične preporuke za upravljanje turizmom.
 
Tematski događaj će ujedno biti i prigoda za promicanje vidljivosti strateških projekata PANORAMED-a: SMARTMED-a i BEST MED-a kroz kapitalizaciju njihovih rezultata, ali i prijenos stečenih iskustava. Također, doprinijet će jačanju sinergije i suradnje između PANORAMED-a, strateških projekata i odgovarajućih horizontalnih projekata, odnosno Zajednice za održivi turizam Mediterana.
 
Događaj će biti fokusiran na tri tematska panela kojima će prethoditi uvodni govori na najvišoj političkoj razini. Paneli će biti usmjereni na prepreke i mogućnosti prikupljanja i dijeljenja turističkih podataka, mjerenje i praćenje održivosti turizma te na trenutni diskurs o upravljanju u turizmu.
 
Unutar svakoga panela diskutirat će se o glavnim izazovima i pitanjima vezanima za turizam na području Mediterana s ciljem definiranja konkretnih preporuka. Na događaju je predviđeno sudjelovanje eminentnih stručnjaka iz područja turizma, a posebice upravljanja i strateškog planiranja u turizmu.
 
Sve relevantne informacije vezane za Tematski događaj te dnevni red i prijavni obrazac mogu se pronaći na sljedećoj poveznici: https://governance.interreg-med.eu/no-cache/news-events/events/detail/actualites/high-level-event-hle-on-coastal-and-maritime-tourism/
 

Pisane vijesti