Svečanost predstavljanja Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj organiziraju svečanost predstavljanja projekta  “Strategija prometnog razvoja Republike Hrvatske” financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA.

Razvoj prometne infrastrukture u Republici Hrvatskoj izravno utječe na ekonomski i društveni razvoj cijele zemlje i njezinih građana, kao i na promicanje međuregionalnog povezivanja na svim drugim razinama ljudskih aktivnosti. Cilj ovog projekta je stvoriti uvjete kojima bi se olakšao razvoj efikasnog i financijski održivog prometnog sektora u Republici Hrvatskoj te omogućilo dugoročno strateško planiranje budućih infrastrukturnih investicija, koje bi trebale pridonijeti nacionalnom ekonomskom rastu kao i ispunjenju ciljeva društvenog razvoja Hrvatske u okvirima Europske unije.

Na svečanosti će biti predstavljen drugi, od ukupno tri ugovora kroz koja se provodi projekt izrade Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske pod nazivom „Potpora u pripremi Strategije prometnog razvoja u RH – Izrada Strategije prometnog razvoja“, a čija vrijednost iznosi 330. 900 eura i provodi se kroz Operativni program „Promet“ kao sastavni dio IPA IIIa programa.

 

 


Najave