Svečano zatvoren IPA 2008 Twinning projekt ,,Pomoć pri upravljanju Ciljem 3 unutar kohezijske politike''''

Slika /arhiva/SLIKE/Zatvaranje twinninga_26_2_2014_1.JPG

Svečanost zatvaranja IPA 2008 Twinning projekta ,,Pomoć pri upravljanju Ciljem 3 unutar kohezijske politike'' održana je u srijedu u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Prisutnima su se obratili Olja Olivera Georis, načelnica sektora za teritorijalnu suradnju u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, Emanuela D'Alessandro, veleposlanica Republike Italije i Maciej Szymański, veleposlanik Republike Poljske.

Twinning projekt ,,Pomoć pri upravljanju Ciljem 3 unutar kohezijske politike'' financiran je iz IPA 2008 programa za Hrvatsku i vrijedi 787.500,00 EUR.

Tijekom ovog twinning projekta postignuta su značajna ostvarenja u zahtjevnim okolnostima pripreme učinkovitog programiranja, provedbe i upravljanja EU ESI programima za razdoblje 2014.-2020. u Hrvatskoj, uključujući sudjelovanje u 13 programa teritorijalne suradnje. Osnivanje Nacionalnog odbora za koordinaciju sudjelovanja Republike Hrvatske u programima transnacionalne i međuregionalne suradnje te makroregionalnim strategijama Europske unije, osiguranje načela partnerstva te postavljanje temelja za upravljanje na više razina, jasno pokazuju zrelost hrvatskih institucija u pripremi za stratešku koordinaciju fondova. Kao buduće Upravljačko tijelo za dva programa prekogranične suradnje s IPA državama, Hrvatska će voditi proces programiranja i osigurati učinkovito upravljanje koristeći sadašnje iskustvo.

Ovaj twinning projekt je također bio prilika da javni službenici iz Italije, Poljske i Austrije razmjene iskustva sa svojim hrvatskim kolegama, od kojih će s mnogima nastaviti raditi kroz programe teritorijalne suradnje i ostale strateške platforme u nadolazećim godinama.


Galerija:
 



Pisane vijesti