Svečano otvoren 23. osječki jesenski sajam

  • Slika /slike/Vijesti/2020/studeni/Osječki sajam/ministrica 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU  svečano je otvorila 23. osječki jesenski sajam koji se održava od 2. – 4. rujna 2020.


Sajamska priredba programski obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje, ekologiju  s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja.
 
„Duga povijest i tradicija sajmovanja u gradu Osijeku već više od 20 godine,  govori o potrebi i važnosti sajamskih događanja, sajamskih manifestacija, ali ne samo u Osijeku i širem području već i u cijelom svijetu“, kazala je ministrica.
 
Osim prezentacije roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika, OPG-ova, sajam je  prigoda za prezentaciju i razmjenu iskustava jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, tematskih asocijacija i udruga.
 
„Upravo prepoznajući te potrebe i važnosti, kako bi ovo mjesto susreta ponude i potražnje, poslovnih susreta, kreiranja nekih novih budućih poslovnih planova dobilo jači smisao, imalo mogućnosti kreiranja i međunarodnih manifestacija u samom Gradu Osijeku, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU podržava inicijativu Osječko – baranjske županije i grada Osijeka za izgradnju novog gospodarskog centra, odnosno sajamskog i kongresnog prostora u gradu Osijeku.“, istaknula je ministrica.
 
Ministrica je spomenula i XI. sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja će se održati u Osječko – baranjskoj županiji, u gradu Našicama: „U ponedjeljak ćemo  na XI. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, ,  potpisati Dodatak 2. Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema ukupne vrijednosti preko 10 milijardi kuna sa 67 projekata koji su prepoznati kao strateški projekti regionalnoga razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu.“

Pisane vijesti