Svečanim otvorenjem hostela u Bogatiću Miljevačkom kod Drniša obilježen kraj projekta ‘Natura Drniš’

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Travanj/Drniš/2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U cilju razvoja posjetiteljske infrastrukture uređena je i pješačko-biciklistička staza na Promini u duljini od šest kilometara te je s novim brdskim i električnim biciklima i s dva nova terminala dopunjen sustav javnih bicikli. Posjetitelji će moći besplatno iznajmiti bicikl kako bi razgledali drnišku okolicu.

Svečanom otvorenju prisustvovali su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, župan Šibensko – kninske županije Goran Pauk, domaćin gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja, te predstavnici tvrtki i ustanova sa područja Drniša i Šibensko – kninske županije.

Podsjetimo, cijeli projekt Natura Drniš vrijedan je 5,6 milijuna kuna, od čega je bespovratnih 4,7 milijuna osigurano iz EU fondova. A kako je prilikom otvaranja hostela kazala ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, europska sredstva su glavna poluga razvoja svih krajeva Hrvatske, prije svega ruralnih.

"Ovo je izvrsno mjesto za boravak tzv. turističkih nomada , odnosno svih onih koji vole aktivan odmor u prirodi. Bogatstvo ovog kraja i Šibensko-kninske županije zasigurno je jedan od prioriteta i za novo razdoblje financiranja Europske unije 2021-2027", rekla je ministrica Tramišak.

Drniški gradonačelnik Josip Begonja ističe pak kako će se ovim projektom otvoriti nova radna mjesta, potaknuti gospodarska aktivnost lokalnog stanovništva, ali i privući veći broj posjetitelja.

"Od pedesetak ležajeva prije desetak godina, danas je na drniškom području oko 700 ležajeva što budi nadu da bi ljudi ovdje u budućnosti mogli živjeti od ruralnog turizma", istaknuo je Begonja.



Pisane vijesti