Svečana dodjela oznake 'Hrvatski otočni proizvod' 23. i 24. listopada 2015. u Bolu na Braču

Slika /slike/Ostalo/Hrvatski_otocni_proizvod_LOGO.jpg

Oznaku „Hrvatski otočni proizvod“, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dodjeljuje proizvodima koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti, izvornosti i tradicije, a ove godine dobiva je 68 otočnih proizvođača za 111 proizvoda i proizvodnih linija.

Svečana dodjela oznake „Hrvatski otočni proizvod“ za 2015. godinu održat će se 23. i 24. listopada u Bolu na otoku Braču.

Oznaku je ove godine dobilo 68 otočnih proizvođača za 111 proizvoda i proizvodnih linija, a dobitnicima će je u petak, 23. listopada 2015. uručiti potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, prof.dr.sc. Branko Grčić na svečanosti koja započinje u 19 sati u hotelu  Elaphusa.

Sat vremena prije početka svečanosti bit će otvorena izložba proizvoda dobitnika oznake HOP za 2015. (Hotel Elaphusa u 18 sati).

U subotu, 24. listopada 2015. predviđen je sastanak otočnih proizvođača okupljenih u klasteru "Hrvatski otočni proizvod", stručne edukacije i posjet nositeljima oznake s otoka Brača.

Sastanak proizvođača, nositelja oznake HOP počinje u 8.30 sati, dok je stručna edukacija "Perspektive otočnih proizvoda“ planirana u 9.15 sati.  Predavači su: dr.sc.Jelena Đugum i dr.sc.Sanja Kolarić Kravar iz Ministarstva poljoprivrede, te  dr.sc.Dario Lasić iz  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Andrija Štampar“.
 
Od 11 do 12.30 dobitnici oznake HOP s otoka Brača prezentirat će svoje proizvode na Rivi u Bolu ( a u slučaju lošeg vremena u prostoru Kulturnog centra Bol), nakon čega je predviđen obilazak nekoliko nositelja oznake „Hrvatski otočni proizvod“ s otoka Brača.
 
 

Najave