Stupio na snagu Program dodjele potpora za održivu obnovu kulturne baštine

Temeljem Zakona o državnim potporama (NN 47/14), Ministarstvo financija dalo je pozitivno mišljenje na Program dodjele potpora za održivu obnovu kulturne baštine koji je stupio na snagu 28. listopada 2015. godine

Temeljem Zakona o državnim potporama (NN 47/14), Ministarstvo financija dalo je pozitivno mišljenje na Program dodjele potpora za održivu obnovu kulturne baštine koji je stupio na snagu 28. listopada 2015. godine te ga možete pročitati OVDJE.

Ovim dokumentom utvrđuju se ciljevi, uvjeti i postupci za dodjelu državnih potpora i potpora male vrijednosti za projekte koji će se provoditi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020“, Prioritetne osi 6 „Zaštita okoliša i održivost resursa“, Specifičnog cilja 6c1 „Povećanje zapošljavanja i turističkih izdataka kroz unaprjeđenje kulturne baštine“.

Stupanjem na snagu predmetnog Programa omogućeno je pokretanje Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Priprema i provedba Integriranih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“ putem kojeg će se korisnicima dodijeliti 380.000.000 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. O Nacrtu ključnih elemenata ovoga Poziva, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provelo je internetsko savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u razdoblju od 16. do 31. srpnja 2015. godine o čemu više možete saznati OVDJE.

Potpore koje će se dodjeljivati na temelju predmetnoga Programa putem predmetnog Poziva namijenjene su potpori obnovi i revitalizaciji kulturne baštine kroz Integrirane programe temeljene na obnovi kulturne baštine koji podrazumijevaju ulaganje u kulturna dobra praćeno s komplementarnim razvojem dodatnih, primarno turističkih sadržaja/usluga s ciljem doprinosa održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

 

Pisane vijesti