Student pred vratima Europe

Slika /arhiva/SLIKE/Student_5_12_2013.jpg

Studentska konferencija "Student pred vratima Europe"  održana je u petak 29. studenoga 2013. na splitskom Sveučilištu u organizaciji apsolvenata Ekonomskog fakulteta u Splitu Duje Radovčića i Daria Dobrića. Cilj konferencije je bio prenijeti studentima iskustva i prilike koje pružaju fondovi Europske unije, kako bi već sutra naši studenti što više sudjelovali u apsorpciji EU sredstava na korist čitavog društva.

U ugodnoj atmosferi dobro popunjene dvorane Sveučilišne knjižnice u Splitu, studentima se prvo obratila predstavnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Radojka Tomašević prezentacijom na temu EU fondova kao ulaganja u budućnost.

Kako se uključiti u svijet EU fondova, osobna poduzetnička iskustva i savjete za studente je pripremila Ana Fresl, direktorica konzalting poduzeća „Projekt jednako razvoj“.

O svojim iskustvima su govorili i studenti koji su već zaposleni na nekom od lokalnih ili međunarodnih EU projekata, te su otkrili mogućnosti kako današnji studenti mogu svojim radom doći na slično mjesto. Organizatori su pripremili i nagradnu igru "Osvoji putovanje u Bruxelles", a zajednički je zaključak da moramo još puno raditi, učiti i prilagođavati se tržišnim promjenama kako bi bili što konkurentniji u pripremi i provedbi raznih projekata, krizi usprkos.



Pisane vijesti