Potpredsjednik Vlade Branko Grčić na svečanosti polaganja kamena temljca za novi logistički centar Kauflanda, vrijedan 75 milijuna eura

Slika /arhiva/SLIKE/Kaufland2.JPG

Tvrtka „Kaufland Hrvatska k.d.“ izgradit će u idućih godinu dana u industrijskoj zoni Jalševac - Čabdin pored Grada Jastrebarskog novi logistički centar na površini od 136 tisuća četvornih metara, vrijedan 75 milijuna eura, istaknuto je u petak na svečanosti polaganja kamena temeljca za taj centar. Novoizgrađeni Logistički centar koristit će se za interne potrebe tvrtke „Kaufland Hrvatska“ iz kojeg će se snabdijevati poslovnice u Hrvatskoj. U sadašnjem Logističkom centru „Kaufland Hrvatska“  zapošljava 120 djelatnika, a planira zaposliti još 150 novih djelatnika.
 

Uz predstavnike tvrtke Kaufland Hrvatska, Grada Jastrebarskog i Zagrebačke županije svečanosti su prisustvovali i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije  Branko Grčić te ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović koji su u kratkim govorima čestitali na ovom projektu kojeg su kao stranu investiciju ocijenili dugoročno bitnim za hrvatsko gospodarstvo. Poželjeli su više takvih projekata u kojima će se otvoriti nova radna mjesta.

Kako je istaknuo potpredsjednik Grčić, ta je investicija realizirana sukladno Zakonu o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja. A za plasman proizvoda hrvatskih dobavljača bitno je i što Kaufland u svojim trgovinama ima oko 70 posto hrvatskih proizvoda.

Generalni direktor Kauflanda Hrvatska Andreas Wendy  istaknuo je da je ova investicija veliki poduhvat za Kaufland te  se zahvalio se na brzom dobivanju dozvola  za tu gradnju, dodavši da je taj njemački trgovački lanac u 12 godina na hrvatskom tržištu investirao više stotina milijuna eura te zapošljava oko tri tisuće djelatnika.

 Wendy je zahvalio i Kaufland Internacionalu što je odobrio ovako hvalevrijednu investiciju te ukazao na njen značaj za tvrtku.
 

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel iskazao je zadovoljstvo Kauflandovim odabirom lokacije za ovaj veliki poduzetnički pothvat koji će utjecati na gospodarstvo grada Jastrebarskog i okolice dok je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić kazao da su osim za Kaufland u tijeku još dvije velike investicije na području te županije, od 150 milijuna eura za proširenje Plive kod Brdovca te od oko 100 milijuna eura za Ikeu u Rugvici.


Galerija:

 



Pisane vijesti