Sportsko-turistička manifestacija Škraping i Sajam otočnih proizvoda na Pašmanu 4. ožujka

Slika /slike/Vijesti/Skraping Tkon.jpg

U subotu 4. ožujka u okviru sportsko-turističke manifestacije „Škraping Tkon, otok Pašman 2017“, održava se jedinstvena međunarodna treking utrka po oštrom otočnom kamenju.

Prošle godine na ovoj jedinstvenoj utrci sudjelovalo je oko 1,300 trkača iz 11 europskih zemalja, a ove godine očekuje se oko 1,500 sudionika, što potvrđuje Škraping kao najveću treking utrku u Hrvatskoj.

Iako je Škraping glavni događaj ovoga vikenda na Pašmanu, jedan od najpopularnijih pratećih programa je Sajam otočnih proizvoda na kojemu će više od 40 izlagača nositelja oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) predstaviti raznovrsne otočne proizvode.

Ovim sajmom želi se podržati razvoj otočne proizvodnje, promovirati turistički potencijal naših otoka te očuvati izvornost i tradiciju otočnih proizvoda. Jedan od glavnih ciljeva je dati potporu svim otočnim proizvođačima i potaknuti ih da se kandidiraju za prestižnu oznaku HOP.

Kao priznanje kvaliteti projekta, Škraping je nositelj oznake HOP koju ponosno nosi ukupno 739 proizvoda u Hrvatskoj. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje ovu oznaku proizvodima koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti, izvornosti i tradicije. Riječ je o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, med itd.), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te raznim suvenirima.

Osim sportsko-turističkog, Škraping ima i humanitarni karakter te će ove godine dio sredstava biti doniran Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

Manifestacija se nastavlja i u nedjelju 5. ožujka sajmom otočnih proizvođača i predavanjem o projektu „Hrvatski otočni proizvod“, a više informacija o svemu možete pronaći na službenim stranicama: www.skraping.hr.



Najave