Šibenik - grad primjer uspješnog korisnika sredstava iz EU fondova

Slika /slike/Vijesti/tolusic_sibenik.png

Na radnom sastanku razgovaralo se o do sada uspješno provedenim EU projektima kao i o planiranim budućim ulaganjima u daljnji razvoj Šibenika i Šibensko-kninske županije.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, u okviru dvodnevnog obilaska projekata na području Zadarske i Šibensko-kninske županije, posjetio je Šibenik gdje se sastao sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom, gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem, gradonačelnicom Grada Vodica Brankom Juričev Martinčev, gradonačelnikom Grada Drniša Josipom Begonjom, zastupnicom u Hrvatskom saboru Josipom Rimac i ostalim predstavnicima regionalne i lokalne vlasti kao i partnerskih institucija.
 
Na radnom sastanku razgovaralo se o do sada uspješno provedenim EU projektima kao i o planiranim budućim ulaganjima u daljnji razvoj Šibenika i Šibensko-kninske županije. Ministru su detaljnije predstavljeni projekti: MINS – strateški program Grada Šibenika za razvoj StartUp ekosustava, HEREDITAS – projekt zaštite tradicijske suhozidne gradnje, Turistička valorizacija kanala sv. Ante II. faza i Integrirani projekt revitalizacije baštine Grada Drniša. 
 
Ministar Tolušić izrazio je zadovoljstvo viđenim te pohvalio snažni partnerski pristup u pripremi i provedbi projekata kao jedini ispravni put do bespovratnih sredstava. „Ovi projekti dovest će do eksplozije turističkog rasta i razvoja Grada Šibenika i čitave Šibensko-kninske županije“ istaknuo je.
 
Za kraj posjete ministar je u pratnji suradnika obišao nekoliko projekata na području Šibensko-kninske županije koji su sufinancirani sredstvima Europske unije. Uz obilazak šibenskih tvrđava sv. Mihovil i Barone koje su obnovljene sredstvima iz Europske unije, organiziran je i posjet projektu Uređenje i opremanje razvojno-inovacijskog centra (iNavis) u Šibeniku.

Pisane vijesti