Sastanak ministra Erlića i župana Anušića

Slika /slike/Vijesti/2023/Sastanak sa županom_3_2_2023.JPG

Danas su se u Osijeku u prostorijama Osječko-baranjske županije susreli župan Ivan Anušić, zamjenik župana Josip Miletić, zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić sa suradnicima.

Ministar Erlić najavio je skoro otvaranje programa i poziva iz različitih područja kojima će Županija moći povući financijska sredstva za buduće projekte. Posebno je pohvalio usvojeni plan razvoja Osječko-baranjske županije do 2027. godine kao primjer dobre prakse u izradi akata strateškog planiranja na regionalnoj i lokalnoj razini, s planiranih 2,2 milijarde eura novih ulaganja i 40 strateških projekata.

Usto, ministar je istaknuo kako je u novoj financijskoj perspektivi programirano 55 milijuna eura za ulaganja u urbanu aglomeraciju Osijek.
 
Župan Anušić naglasio je kako se u Županiji pripremaju i provode projekti koji će dati dodanu vrijednost ne samo Osječko-baranjskoj županiji, već cijelom istoku Hrvatske. Rekao je kako se prije svega radi na unaprjeđenju poljoprivredne proizvodnje, pa su tako dosad izgrađena 4 uz planiranih još 12 sustava za navodnjavanje, a izgrađen je i Regionalni distribucijski centar Osječko-baranjske županije za voće i povrće koji će uskoro biti otvoren. Iskorak u gospodarskom i obrazovnom razvoju napravit će 2 centra kompetencija, ali i Gospodarski centar Osječko-baranjske županije koji je u završnoj fazi izgradnje.
 

Pisane vijesti