Reagiranje na članak objavljen u Slobodnoj Dalmaciji 19. kolovoza 2013. pod naslovom „Stručnjak sam za EU projekte, a dvije godine tražim posao“, autorice Zdravke Soldić - Arar

Slika /arhiva/SLIKE/PRESS-ZID-predvorje-mrrfeu_smanjeno.jpg

 

                   Slobodna Dalmacija

      - g.Krunoslav Kljaković, glavni urednik
      - g.Zoran Šagolj, urednik portala
      - gđa. Zdravka Soldić-Arar

 


Poštovani,

Vezano za članak, objavljen u Slobodnoj Dalmaciji 19. kolovoza 2013. pod naslovom  „Stručnjak sam za EU projekte, a dvije godine tražim posao“, koji potpisuje novinarka Zdravka Soldić - Arar, želimo izraziti žaljenje što prethodno niste s nama provjerili istinitost i cjelovitost svih navoda iznijetih u tom tekstu.

Naime, da ste nas kontaktirali prilikom pripreme teksta dobili biste informaciju da se g.Ante Bekavac nije javio ni na jedan natječaj koje je ovo ministarstvo objavilo u 2012. i 2013. godini za prijam u državnu službu na koje su mogli pristupiti kandidati po zanimanju magistar ekonomije. U ministarstvu je, izvan natječaja, zaprimljena njegova zamolba za posao s priloženim životopisom, i to ona poslana e-mailom dva puta u roku nekoliko dana u drugoj polovici kolovoza 2012.godine.

Gospodinu Bekavcu, kao i svima koji šalju otvorene ponude za posao, dakle, izvan rokova raspisanih natječaja, odmah je odgovoreno iz kabineta ministra putem e-maila i dopisom na kućnu adresu. Na tu e-mail poruku je odgovorio, te svoju ponudu, opet izvan natječaja, ponovio sredinom studenoga 2012. godine.

Dopis na kućnu adresu se nekoliko mjeseci vraćao neisporučen, a na pismu s povratnicom stoji da je obaviješten o pristigloj pošti koju nije podigao.

U dopisu mu je rečeno kako je zbog ograničenih sredstava državnoga proračuna potrebno, prije svega, izvršiti preraspodjelu raspoloživih službenika unutar tijela državne uprave, a da će o eventualnim natječajima za novo zapošljavanje javnost pravodobno biti  informirana putem mrežnih stranica ministarstva. No, ponavljamo, niti na jedan natječaj se nije javio, te je stoga propustio kroz natječajnu proceduru iskazati svoja znanja i sposobnosti.

Napominjemo da prijam u državnu službu nije moguć bez provedbe postupka javnog natječaja, kroz koji se testiraju stvarna znanja i sposobnosti kandidata. Završeni kraći ili dulji tečajevi nisu garancija da će netko biti primljen na posao, a posebno ne ako se nije niti prijavio na natječaj.

U očekivanju da ćete čitatelje Slobodne Dalmacije upoznati s ovim činjenicama,

srdačan pozdrav,

Ljubica Vuko
glasnogovornica
Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

 


 

 



Pisane vijesti